Informatie - media - pers

Zaterdag 22 augustus 2015 - Nieuwsblad - Geert Herman

Thematentoonstelling '14-18 ZAB' over opgeëisten DestelbergCopyright Geert Herman - Nieuwsbladen, Beervelde en Heusden

In het gerenoveerde Gemeentelijk Heemkundig Museum van Destelbergen opende vrijdagavond de jaarlijkse kermistentoonstelling. Die sluit ook dit keer aan bij de herdenking van de Groote Oorlog, en vertelt het verhaal van de opgeëisten van Destelbergen, Beervelde en Heusden onder de noemer '14-18 ZAB.' De informatie rond het onderwerp is eerder schaars, maar toch zijn de initiatiefnemers van de heemkundige kring er opnieuw in geslaagd om een boeiend lokaal verhaal te brengen over een vrij onbekend aspect van de Eerste Wereldoorlog.

Volledig artikel leest u hier

 

Vrijdag 22 augustus 2014 - reportage op TV zender AVS.

AVS 
   brengt reportage over de tentoonstelling.

In het gemeentelijk museum van Destelbergen opent vanavond de tentoonstelling WO 1. De werkgroep 14-18 verzamelde een indrukwekkende collectie krantenartikels, doodsprenten, brieven, spullen en verhalen bij de Destelbergenaren.

De video reportage kan u hier bekijken


Zaterdag 23 augustus - Nieuwsblad - Geert Herman

GeMuDes stelt 'Oorlogsslachtoffers van Heusden en Destelbergen' voor

DESTELBERGEN - In het Gemeentelijk Museum van Destelbergen mocht burgemeester Marc De Pauw samen met schepen Rose Leirens vrijdagavond officieel de kermistentoonstelling rond de herdenking van de Groote Oorlog openen, tussen de hoog opgestapelde zandzakjes aan beide zijden van de ingang aan de zijkant van het gemeentehuis. De aanwezigen hadden alleen maar lof voor al de inspanningen van de Werkgroep Destelbergen 14-18 die tijd noch moeite had gespaard voor een boeiend chronologisch overzicht van de feiten uit de Eerste Wereldoorlog, gerelateerd aan mensen van dicht bij ons.

Volledig artikel met foto-reeks vindt u hier


Woensdag 20 augustus - Nieuwsblad - Geert Herman

Gemeentelijk Museum stelt 'De Oorlogsslachtoffers van Heusden en Destelbergen' voor

DESTELBERGEN - De kermisperiode is opnieuw het moment voor de jaarlijkse tentoonstelling in het Gemeentelijk Museum Destelbergen. Zoals u hier al eerder kon lezen is een werkgroep Destelbergen 1418 de voorbije maanden in de weer geweest om op zijn beurt het begin van de Groote Oorlog, exact 100 jaar geleden uit te werken. Het resultaat is een opmerkelijke tentoonstelling 'Oorlogsslachtoffers van Heusden en Destelbergen', waarin een groot deel van het oorlogsverleden van onze eigen inwoners boven wordt gespit.

Volledig artikel met foto-reeks vindt u hier


 

Copyright © 2014-2016 Website gesponsord door Consultancy & Management Services - Destelbergen